Velkommen til Matematikcenter online forum
Opret dig som bruger og få gratis adgang til Danmarks eneste gratis matematikhjælp for alle.
Har du allerede en bruger? Log ind her.

Mundtlig årsprøve i Mat B, individuelle spørgsmål

Besvar
marie.roege
Indlæg: 1
Tilmeldt: 11 jun 2019, 12:21

Mundtlig årsprøve i Mat B, individuelle spørgsmål

Indlæg af marie.roege »

Hjæælp! Jeg har brug for hjælp:))

Mundtlig årsprøve i Mat B, individuelle spørgsmål

Procentregning
Forklar hvordan man forøger eller formindsker en værdi med en bestemt procentdel, og redegør herunder for begrebet fremskrivningsfaktor. Forklar renteformlen Kn = K0 · (1 + r) n, gerne via et eksempel.

Annuitetetsopsparing
Gør rede for begrebet fremskrivningsfaktor. Forklar hvordan en annuitetsopsparing foregår. Giv et eksempel på en annuitetsopsparing.
Fremskrivningsfaktor F er et begreb, der stammer fra renteregning, men som også benyttes i andre sammenhænge, eksempelvis procentregning. Fremskrivningsfaktor er en fremskrivning fra en mængde til en ny mængde ved hjælp af en procentvis rente. Fremskrivningsfaktoren betyder, at man tillægger/fratrækker den procentvise ændring i en sekvens. En fremskrivningsfaktor kan både være større end og mindre end en.
Annuitetslån
Gør rede for begrebet fremskrivningsfaktor. Forklar hvordan et annuitetslån foregår. Giv et eksempel på et annuitetslån.

Ligninger
Gør rede for regnearternes hierarki. Forklar anvendelsen af disse regler i forbindelse med løsningen af en førstegradsligning med én ubekendt. Gøre rede for, hvordan man kan løse to ligninger med to ubekendte, gerne via et eksempel.

Lineære funktioner
Redegør for den lineære funktion f(x) = a · x + b og kom herunder ind på betydningen af tallene a og b, samt grafens forløb. Gør rede for hvordan a og b kan bestemmes ud fra to punkter på grafen og ved lineær regression.

Potensfunktioner
Redegør for potensfunktionen f(x) = b · x a . Kom herunder ind på grafens forløb, og hvordan tallene a og b påvirker dette. Gør rede for hvordan a og b kan bestemmes ud fra to punkter på grafen og ved potensregression. 1

Eksponentialfunktioner
Gør rede for den eksponentielle funktion f(x) = b·a x, og kom herunder ind på betydningen af tallene a og b, samt grafens forløb. Gør rede for hvordan a og b kan bestemmes ud fra to punkter på grafen og ved eksponentiel regression.

Eksponentialfunktioner
Gør rede for den eksponentielle funktion f(x) = b·a x, og kom herunder ind på betydningen af tallene a og b, samt grafens forløb. Gør rede for logaritmefunktionen samt begreberne fordoblings- og halveringskonstant.

Trigonometri
Definer funktionerne sinus og cosinus til en vinkel udefra enhedscirklen. Definer funktionen tangens. Forklar hvilke værdier de tre funktioner kan have. Redegør for værdierne af sinus og cosinus for vinklerne 60◦, 90◦ og 120◦ .

Ensvinklede trekanter
Gør rede for ensvinklede trekanter og deres egenskaber, herunder begrebet forstørrelsesfaktor. Giv et konkret eksempel på beregninger i ensvinklede trekanter. Forklar hvordan man kan udlede formlen sin(v) = modstående katete hypotenuse i en retvinklet trekant.

Retvinklede trekanter
Bevis Pythagoras’ sætning, a^2 + b^2 = c^2. Giv et eksempel på, hvordan formlen kan bruges i en beregning.

Retvinklede trekanter
Gør rede for hvilke formler, der gælder for vinkler og sider i retvinklede trekanter. Forklar i et konkret eksempel, hvordan de resterende sider og vinkler kan bestemmes ud fra kendskab til den rette vinkel og to af de andre sider/vinkler. 2

Vektorer
Gør rede for, hvordan man regner med vektorer (sum, differens, gange med konstant) både geometrisk og algebraisk. Gør rede for, hvordan man bestemmer længden af en vektor.

Statistik
Forklar hvordan man tegner og tolker et boksplot for et ugrupperet observationssæt, gerne via et eksempel. Forklar forskellen på median og middeltal.

Statistik
Forklar hvordan man tegner en sumkurve for et grupperet observationssæt, gerne via et eksempel. Kom herunder ind på begreberne hyppighed, frekvens og kumuleret frekvens. Forklar hvordan man kan bruge sumkurven til at bestemme kvartilsættet.
number42
Indlæg: 1389
Tilmeldt: 10 mar 2017, 12:11

Re: Mundtlig årsprøve i Mat B, individuelle spørgsmål

Indlæg af number42 »

Du kan finde alt her

https://www.webmatematik.dk/
Besvar