Opgave med uligheder
: 05 nov 2019, 08:58
Jeg har en tabel med ingredienser, hvor der står angivet hvor meget kulhydrat, fedt og protein der er i hver ingrediens.
Jeg skal lave en opskrift, hvor der skal være mellem 55-60 % kulhydrat, 0-30 % fedt og 10-15 % protein (ifølge sundhedsmyndighedernes anbefalinger)
Retten skal veje 1 kg.
Derfor kan jeg beslutte mig for hvor meget kulhydrat, fedt og protein, der skal være i inden for anbefalingerne og stille fire ligninger op med fire ubekendte. Jeg løser ligningerne med CAS-værktøj.
Når opskriften er udviklet, skal jeg med uligheder angive, hvor meget hver ingrediens må variere for at overholde anbefalingerne.
Hvordan gør jeg dette?
Jeg skal lave en opskrift, hvor der skal være mellem 55-60 % kulhydrat, 0-30 % fedt og 10-15 % protein (ifølge sundhedsmyndighedernes anbefalinger)
Retten skal veje 1 kg.
Derfor kan jeg beslutte mig for hvor meget kulhydrat, fedt og protein, der skal være i inden for anbefalingerne og stille fire ligninger op med fire ubekendte. Jeg løser ligningerne med CAS-værktøj.
Når opskriften er udviklet, skal jeg med uligheder angive, hvor meget hver ingrediens må variere for at overholde anbefalingerne.
Hvordan gør jeg dette?